Costa Coffee - Academy Costa Coffee - Academy

Costa kávézóinkban kizárólag olyan baristák dolgoznak, akik magas színvonalú, professzionális képzés során sajátították el a tökéletes kávé elkészítésének művészetét.

Akik a kávéd életre keltik
- baristák és képzés -

A tökéletes kávé kivonatolása sohasem véletlen műve. Átfogó szaktudást, kézügyességet, részletekkel való törődést igényel elkészítése. Különösen igaz ez, ha ezt a csészényi érzékiséget szeretnéd vendégeidnek egységesen biztosítani. A folyamat hátteréhez ugyanúgy kell a figyelmesen válogatott, szakértő gonddal pörkölt kávékeverékünk, a Mocha Italia, mint baristáink, akik mindezt életre keltik kávézóinkban. Természetesen tudásukat nem bízzuk a véletlenre, minden országban egy külön akadémia, trénerek és speciális tananyag biztosítja képzésüket.

Sokak számára a kávé csak kávé. Egy élénkítő fekete, kesernyés ital. Az értő fogyasztóinak azonban tradíció, amelytől elvárják a hibátlan, mogyoróbarna crema réteget, az üde savasságot, az aromák élénkségét, a krémes tejhab texturáltságát. Ha így tekintesz a kávéra, egyből nem is tűnik olyan könnyű feladatnak az elkészítése. A baristán múlik, hogy betartsa a szigorú előírásokat, hiszen csak így tárulnak fel azok az aromák, amiket a Costa kávéival azonosítasz.

CC - Academy

EGY CSEPP TÖRTÉNELEM MINDEN CSÉSZÉBEN

Barista képzés

CC - Academy

A Costa mind a mai napig őrzi az olasz kávékészítési tradíciókat. Ennek fennmaradásához elengedhetetlen, hogy a baristáink megismerkedjenek a kávé történetével, termesztésével, feldolgozásával, cégünk elveivel, kávékeverékével, a pörkölés jelentőségével, a tökéletes espresso ismertetőjegyeivel. Hiszen ez jelenti a garanciát számodra a tökéletes kávéélmény kapcsán vendégünkként. Az akadémián tanulják meg az őrlőállítás fogásait, azt, hogy hány gramm kávé és hány másodperc szükséges egy tökéletes espresso, ristretto, tripla shot, corto vagy flat white-jaink lelkét jelentő cortissimónk elkészítéséhez.

Természetesen ez nem kell, hogy veleszületett készség legyen a baristának készülőnél, kitartással, szorgalommal ez a szakma tanulható. Annyi biztos, hogy a pultban látható babos kitűző elnyerése előtt baristád mindezt teljesítette, sőt, a folyamat végén egy érettségihez hasonló szóbeli vizsgahelyzetet, majd egy gyakorlati vizsgasorozatot is sikeresen teljesített. Ez a szakmai odaadás mind ott van abban a csésze kávéban, amit kortyolsz.