A JÖVŐD KÖZÖS ÜGY

Costa Alapítvány

Costa Foundation / 2018.09.23. 01:00

Az alapítvány elsődleges célja az oktatás támogatása a távoli kávé termelő közösségekben szerte a világon. Az elmúlt 11 évben megannyi rendezvény keretében hívta fel a figyelmet ezen régiók elmaradott iskoláztatási problémáira. A szervezet kitartó munkájának köszönhetően több, mint 280.000 fonttal sikerült a megmozdulást támogatni ezidáig.

A Costánál tisztában vagyunk azzal, hogy a naponta elkészített milliónyi csésze kávé elképzelhetetlen volna azoknak a termelői közösségeknek a munkája nélkül, ahonnét a cég folyamatosan szállít működése során. Épp ezért próbáljuk nemzetközi szinten az adott területek lakosságának életminőségét javítani, részt vállalunk a környezet megőrzésében helyi és globális szinten egyaránt. Részt veszünk az Esőerdő Szövetség minősítési programjában, illetve folyamatosan környezetbarát megoldások fejlesztésére törekszünk csomagolások és eszközök tekintetében. A 2006-ban létrehozott Costa Alapítványunkkal pedig a közösségek fiataljainak tanulási lehetőségeit is próbáljuk bővíteni.

Alapítványunk céljai közé tartozik a kávétermelő térségek (Costa Ricában, Kolumbiában, Etiópiában, Guatemalában, Ugandában és Vietnámban) és közösségek életében jelenlévő szegénység visszaszorításáért folytatott küzdelem, valamint az érintett területek esetében az oktatási és egészségügyi ellátórendszerek fejlesztése. Az évek során számos megvalósult szociális és gazdasági jóléti beruházáson túl, 22 iskola építési beruházását finanszíroztuk, hozzájárulva ezzel több ezer gyermek életkörülményeinek javulásához.