Az élhető jövő érdekében! Mindennapi erőfeszítések kellenek, amikkel mindenki folyamatosan csökkenti a saját ökológiai lábnyomát. Közel 30 magyarországi kávéházunk naponta megszámlálhatatlan sok italt készít, amihez megannyi elviteles poharat és szívószálat használunk fel. Azonban ezeknél is használhatunk tudatos megoldásokat.

Kávéd nemcsak neked válhat élménnyé, de bolygónknak is. A Costa Coffee elkötelezett résztvevője a Rainforest Alliance programjának is, beszerzett kávészemeinek 100%-a minősített, ökológiailag fenntartható farmokról származik.

A tej beszerzése során pedig nem csak arra figyelünk, hogy kifogástalan legyen a kávédhoz felhasznált alapanyag, a környezet védelmét is szem előtt tartjuk. Ezért a tejet nem UHT csomagolásban, hanem 10 literes számtalanszor újrahasználható kannákban szerezzük be egy tejgazdaságtól. Ez miért lényeges? Hagyományos tejesdobozokat használva mindez elképesztő mennyiségű hulladékot jelentene, amiknek a lebomlási ideje közel öt év, ha nem hasznosítják őket újra. Miután kifogyott egy kanna, gondosan kimossuk, majd visszaküldjük a gazdasághoz, amivel hulladék nélkül indulhat újra a folyamat.

Costa kávé Papírpoharaink estében kizárólag fenntartható erdőgazdaságokból származó faalapanyagokat használunk, a kialakításuk során a papírpépbe nem kerülnek kőolajszármazékok, így az csak növényi rostokat tartalmaz, aminek köszönhetően újrahasznosíthatóvá válik. A poharak speciálisan kialakított, kettős fala több funkciót is ellát. Egyrészt a bordákkal meggátolja, hogy a forró ital megégesse a kezünket a vásárlást követően, másrészt szobahőmérsékleten még további két-három órán át melegen tartja az italunkat.

Szívószál: nagyobb felelősség, mint hinnéd

Costa kávé papír szívószál

 

Mielőtt legyintenél új, zöld szívószálainkra, hogy ugyan mit számít egy ilyen aprócska kiegészítő cseréje, jobb, ha tudod: az EU műanyag hulladékának mintegy 70%-át ez adja. Nem véletlen, hogy ezeknek az egyszer használatos, nem lebomló petróleumszármazékból készített szálaknak a betiltására már meg is született a javaslat. Láncunkkal részeseivé váltunk a változásnak: bordó műanyag kiegészítőinket ősztől hófehér, kukoricarostokból készített, 100%-ban komposztálható változatra cseréljük, ezzel is növelve a tudatosságot kávézóink hulladéktermelését illetően.